20 Aralık 2015 Pazar

La Roche Posay Effaclar Gözenek Sıkılaştırıcı Mikro Soyucu Tonik


Herkese merhaba. Sanıyorum ki bugün size bira uzun bir yazı yazacağım. Yani en azından öyle yapmayı planlıyorum. Yazılarımı takip edenler bilirler yağlı ve akneli bir cilt yapısına sahibim. La Roche Posay de çok sevdiğim bir dermokozmetik markası. Doktorlarında ilaçlarının yanında tavsiye etmesinden dolayı güvendiğim bir marka. Bugün bu güvendiğim markanın yağlı cilt tipleri için ürettiği Effaclar serisinin gözenek sıkılaştırıcı ve mikro soyucu toniği hakkında görüşlerimi paylaşacağım.


Ürünün vaatleri arasında fazlaca açılmış gözenekleri sıkılaştırıp içinin dolmasını engellemek var. Sürdüğümde yüzümde bir sıkılaşma hissettim. Ürün tabi ki hızlı etki etmiyor. Sabah akşam düzenli kullanmak gerek. Düzenli kullanımım sonucunda gözeneklerim tamamen kapanmasa da küçülme gözlemledim. Ayrıca içerisinde ki LHA (lipohydroxy acid) ile gözeneklerin tekrar dolmasını engelliyor.

İçerisinde alkol var. Alkol bu tür ürünlerde pek tercih ettiğim bir durum değil ama La roche posay markasına güveniyorum. Alkolün kokusu birazda olsa hissediliyor. Ayrıca ürün temizleyici özelliğine de sahip diyebilirim ve alkol sivilceli yüzeyleri bu yüzden yakıyor.  Toniğin kurutucu ve soyucu etkisi var. Ama başta da söylediğim gibi mikro soyucu özelliği olduğu için pek fazla gözlemlemek mümkün değil. 

La Roche Posay ürünleri nedense bereketli oluyor. Çok az bir kısmı tüm yüzünüze yetiyor. Bu yüzden bir kaç ay yeter diye düşünüyorum. 

Tonik yağlı cildime çok iyi geldi ancak içindeki alkol her ne kadar güvenilir de olsa içimi kemirmiyor değil. Devamını alır mıyım hala  tam emin değilim ama sevdim de sanırım ürünü bitirdiğimde karar vereceğim. Bitenler yazısında sizinle paylaşacağım.








3 yorum:

  1. Güzel bilgi için teşekkürler bu arada blogunu takipdeyim bende beklerim canim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım tabiki takip ederim :-) :-*

      Sil
  2. Böyle bir sorunum yok ama güzel bir yazı olmuş. Bende bloguma beklerim takipteyim :)

    YanıtlaSil