11 Mayıs 2014 Pazar

Siz hiç babanızın sesini merak ettiniz mi?



Siz hiç babanızın sesini merak ettinizmi?

Ben çok ettim. Hemde deli gibi. Anneme hep sordum babamın bir videosu, ses kaydı falan yok mu diye. Yok o zaman kameramı vardı kızım resim bile çektirmek lükstü derdi.

Babam ben 4 yaşındayken vefat etti. Ben baba ne demek hiç bilmedim. Baba nedir ne yapar ne hissettirir bilemedim. O yüzden bilmediğim bir şeyin acısını küçükken hiç çekmedim. Arkadaşımın pembe ayakkabısı var bende yok ee napalım bendede siyah ayakkabı var gibi bir şeydi. Değişikti.


 Bana her tanıştığım kişinin beni tanımak amacıyla sorduğu baban ne iş yapıyor sorusuna klasikleşmiş kalıplaşmış bir cümleyle geçiştiriyordum babam vefat etti benim!!! O kadardı işte. Başka bişey yok. Ama karşımdakinin ezilip büzülmesi daha çok üzerdi beni. Özür dilerim bilmiyordum bilseydim sormazdım diye acıyan gözlerle bakmaları üzerdi beni. Anlamazdım bide onları ne var ki alt tarafı babam yoktu. Neydi ki bu baba herkesin babası olcak diye birşey yok neden bu kadar üzülüyorlardı? İşte bu soruyu sormaya başladığımda kendime büyümeye başlamıştım. Yalandı etrafımda ki herkesin babası vardı. 

Hiç unutamam orta okulda bütün sınıf arkadaşlarım babalarıyla maç yapmaya gitmişti kızlarıda destek olup izlemeye gitmişti . Öğretmenim  büyük ihtimalle ben üzülmeyeyim diye bana haber vermemişti. Maç yapıldıktan sonra arkadaşlarımdan duymuştum. Ne olacaktı ki sanki haber verse sanki gidebilecektim. Dışlanmaya mecburdum.

Bir kere ağladım babam için onda da annem çok üzülmüş kahrolmuştu. Bir daha hiç ağlamadım!

 Sosyal medyada paylaşılan sözler çıktı bir ara ne kadar prens gelirse gelsin benim kralım babam diye. Baba herşey baba kahramandı. Anlayamadığım bilemediğim bir eksiklik vardı içimde anneme sarıldım olmadı babanın eksikliğini doldurmadı. Onun yerine dolu dolu bir anne kokusu verdi ama baba yoktu işte amca baba yarısıdır derler amcama sarıldım yoktu onunda bir ailesi vardı ve ben sadece onun yeğeniydim. Hep merak etmişimdir babamı o yüzden annem babanem ben sormadan hep anlatırlar bana baban böyleydi böyle yapardı diye. Bazen bir suç işlerim ve ya kötü bi huyum vardır babanda böyleydi babana çekmişsin lafı o huy ne kadar kötü olursa olsun bana gurur verirdi. Resimleri hep yanımda anlatılanlarda var aklımda ben bunları birleştirip bir hayali baba yaptım kendime her ne kadar babaya sarılınca ne oluyor baba kokusu nasıl bilmesemde. Ama en merak ettiğim babamın sesi. Babamın sesini duysam ne hissederim mesela. Nasıl bir sesi vardı. Duysam napardım. Babamla ilgili içimde çözümleyemediğim anlayamadığım çok şey var aslında bu bir kısmı sadece. Şu ana kadar bunları ne aileme ne arkadaşlarıma ne dostlarıma anlattım. Anlatmazdımda. Ama mimlendiğim sen hiç yazısı beni çok etkiledi aklıma ilk gelen sen hiç babanın sesini merak ettinmi? Oldu. Onca hiçlerin arasında en eksik hissettiğim buydu çünkü. Ve bir anda kendimi size yazarken buldum. 

6 yorum:

  1. "Babanızın sesini hiç merak ettiniz mi?" Bunu daha önce bir arkadaşımdan da duydum. Her cümlende o arkadaşımı okuyorum gibi hissettim. Yazdıkça ben rahatlıyorum, sana da öyle oluyordur umarım. İçinde tutma hiçbir şeyi. Birileriyle paylaştıkça rahatlıyorsun. Annenin seni mutlu görmeye ihtiyacı var, Annenin ve senin anneler gününü kutluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek bu konuda yanlız değilim. Teşekkür ederim sizinde anneler gününüz kutlu olsun :)

      Sil
  2. Hiçbir zaman bilemeyeceğimiz bir şeyi merak etmek ne garip bir durum insanoğlu için..Baştan sona kaç kez okudum bilmiyorum ama ben okurken bile bu kadar etkilendiysem seni düşünemiyorum.Yazından anlayabildiğim hayata karşı güçlü bir duruşun var bu da yaşadıklarının getirisi olsa gerek.Uzun lafın kısası iyi ki yazmışsın bu satırları İYİ Kİ SEN DE VARSIN :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin yorumunda o kadar etkilediki beni böyle yorumlar almak insanların kalbine dokunup onlarda yazımla bir şeyler hissettirmek benide çok mutlu ediyor çok teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Babasızlığın, onun yüzünü hatırlayamamanın ne kadar kötü bir his olduğunu çok iyi biliyorum çok iyi anlıyorum canım mekanları cennet olsun umarım bizi izleyip mutlu oluyorlardır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin işallah hepimizi cennette kavuştursun Allahım :)

      Sil