1 Mayıs 2016 Pazar

Anneler İçin Küçük Bir Süpriz


Bugün annemin doğum günü ve bu sene pastadan farklı olarak çileklerden yapılmış güllerle farklı bir süpriz yapmak istedim.

Öncelikle belirtmeliyimki fikir bana ait değil. İnstagramdan ve youtube tan takip ettiğim yabancı bir vlogger Paula Stephania dan görerek yapmaya karar verdim.  Ama bende kendi yapım aşamalarımı sizlerle paylaşacağım.


Öncelikle gelelim bardağımızın yapımına. Bunun için 1 adet kalpli sticker ve ya sizin kalp çizeceğiniz bir yapışkanlı kağıt,  tel toka ve 3 renk oje lazım.
İlk olarak kalbimizi yapıştırıyoruz.
Tel tokamızı biraz açıyoruz.
Yuvarlak ucuna ojeyi alıp kalbin etrafını nokta nokta boyuyoruz.
Diğer renk ojeleri de rastgele nokta nokta dolduruyoruz.
Kuruduktan sonra yapıştırdığımız kalbi çıkartıyoruz.


Gelelim yaptığımız kupanın içini doldurmaya.
Paula kendi anlatımında kendi kek yapmıştı ama ben biraz daha çabuk olmasını istediğimden annemin en sevdiği kek olala yı alıp dikkatlice kabından çıkatıp kupanın içine yerleştirdim.
Ardından çilekleri sopalara geçirip bıçak yardımıyla resimde görüldüğü gibi kestim.
O arada kremşanti yaptım ve kekimin üstüne sıktım. Biraz daha süslemek için damla çikolata kullandım ve çilek sopalarını içine sapladım. (krem şantiyi siz biraz daha fazla kullanabilirsiniz.)


Son olarak güzel bir not ve kurdeleyle süsledim. Annem görünce tabiki çok mutlu oldu.
Ben doğum günü için yaptım. Ama önümüzdeki pazar anneler günü ve annelerimize böyle küçük bir süpriz yapabiliriz bence.  Kimler annelerine bu şirin süprizi yapacak?


3 yorum:

  1. Çok güzel ve çok şirin bir hediye olmuş eline sağlık Busecim :)Annene de nice mutlu, güzel yaşlar dilerim birlikte yaşlanın inşallah :-*

    YanıtlaSil