27 Haziran 2015 Cumartesi

Dıy - Deniz kabuklarından mum


Merhaba. Bugün size basit bir DIY örneği vermek istedim. Otururken bi anda aklıma geldi ve hemen kalkıp yapmaya başladım. Yapımı çok basit olan bu mumlar kesinlikle yaz akşamlarınızı süsleyecek. Hadi gelin size nasıl yapıldığını anlatayım.



Öncelikle gerekli olan malzemeler, 
Başta deniz kabukları
Mum
Mumlarımızı ısıtacağımız başka bir mum.
Kesici alet
Çakmak 
Eritilecek kab. (ben bunu elimdeki mumların altıyla yaptım.

Yapmamız gereken ilk şey eriteceğimiz mumu parçalamak ve ordasındaki ipini ayırıp çıkarmak. Bu tip mumlarda ip altında görülen demirle birlikte oluyor. Bu mumu dökerken ipin dik durmasını sağlıyor. Diğer türlü kendi ipinizi koymaya çalışırsanız biraz zorlanabilirsiniz. Ben denedim olmadı ondan söylüyorum. 

Ardından parçaladığımız mumu kendi kabının içinde başka bir mumun yardımıyla eritiyoruz. Ben bunu yaparken elim yanmasın diye pense yardımıyla tuttum. Ayrıca siz bunu benmari usulu gibi benzer yöntemlerle de eritebilirsiniz.

Son olarak ta eriyen mumu deniz kabuğumuzun içine döküyoruz ve kuruması için bırakıyoruz. Yaklaşık 10 dk içerisinde tamamen kurumuş oluyor.

İşte bu kadaaarrr. Yaz akşamlarınızı süsleyecek mumlarınız hazır. Ben bunları biraz daha büyük kabuklarla da yapmayı düşünüyorum. Eğer sizde yaparsanız. Yaptığınız mumları instagramda #buseinwonderland etiketiyle benimle paylaşabilirsiniz. Bekliyorum....




4 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. çoook iyi bir fikir ben deniz kabuklarına bayılırım:) deniz olamyan bir şehirde yaşadığım için tatile gidince hep toplar getirirdim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika bu yaz sana yeni bir hobi o zaman :)

      Sil
    2. Harika bu yaz sana yeni bir hobi o zaman :)

      Sil