21 Mart 2013 Perşembe

Göz Farı Nasıl Sürülür-göz rengine göre makyaj

Göz Makyajı 11 Göz Farı Nasıl Sürülür


Göz Rengine Göre Göz Farları ;
MAVİ VE GRİ İSE; Mavi, pembe, leylak, gri, bordo, kurşuni vb renkler
KAHVERENGİ, ELA ; Sarı, bej, kahve tonları, şeftali, kayısı, gri, bordo renkler
YEŞİL; Sarı/yeşil tonları, mercan, şeftali, kahverengi, lacivert, mor renkler kontras oluşturur.
Mavi renk tonuna sahip kişilerin damarları daha cilt yüzeyine yakındır. Cilt yapıları daha ince ve saydam dokuludur. Tenleri daha pembemsi ve kırmızı tonlarındadır.
göz makyajı 4 150x150 Göz Farı Nasıl Sürülür
Göz Makyajı
Sarı alt tonuna sahip kişiler biraz daha tabiri caizse dayanıklı ve kalın dokulu cilt yapısına sahiplerdir. Mavi alt tonuna sahip kişiler kadar hassas da değillerdir. Özellikle güneşe karşı çok daha dayanıklılardır. Renk olarak ta daha bejimsi ve buğday tonlarındadırlar.
Saç, ten ve göz renginizi göz önünde bulundurarak makyaj tercihlerinizi yapın.
göz makyajı 5 Göz Farı Nasıl Sürülür
Göz Makyajı
Saç renginiz en çok ruj seçiminde önemlidir. Örneğin saç renginiz  renk olarak ne kadar açılırsa ruj renginiz de bir o kadar olarak açılmalıdır. Açık renk saçlarda koyu renk rujlar tezat görüntüye sebebiyet verir. Saç rengi koyulaştıkça ruj renginizi de koyulaştırın. Koyu renk saçta açık renk ruj kaybolup gidecektir.
Bazen renklerde kendinizi veya kuralları aşın. Örneğin sarı saçlara sahipsiniz ve pembe beyaz alt tonunda ten renginiz var. Gece makyajında kırmızı ve ya kiremit rengi bir makyaj uygulayarak dikkat çekici bir makyaj yapmak istediniz. Tamam, yapın ama klasik yöntem olan kırmızı rujla dore veya bronz tonlarında göz makyajı yapmayın. Gri veya gümüş tonlarında dumanlı ve soft göz makyajı yaparak hoş bir tezat yakalayabilirsiniz. Yukarıda da bahsettim, arada bir bilinçli renklerle hoş tezatlar yakalayabilirsiniz. Yeter ki fazla sırıtan renkler olmasın.
Göz makyajınızı özellikle kıyafet renginizi göz önünde bulundurarak yapın. Tabi göz renginiz de seçeceğiniz far renklerinde etken olmalıdır.


<a href="http://www.bloglovin.com/blog/6834753/?claim=e7wxkh4p3vh">Follow my blog with Bloglovin</a>

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder