19 Mart 2013 Salı

rimel nasıl sürülür

Rimel Nasıl Sürülür Rimel Nasıl Sürülür
Rimel Nasıl Sürülür

Rimel Nasıl Sürülür, Rimeller Rimel Markaları

Seçtiğiniz rimelin özelliğine göre, kirpiklerinizi uzatabilir, kıvırabilir ya da onlara hacim kazandırabilirsiniz. Profesyonel Makyöz Nurgül Kolukırık’a göre seçimi yaparken mutlaka teninizin rengine uygun bir rimel seçin. Kahverengi veya siyah seçimi iyi yapın!
Rimelinizin fırçasını düzenli olarak temiz tutun böylelikle daha önceki kullanımlarınızdan kalmış olan artıklar kirpiklerinizin üzerinde pütürler oluşturmaz.
Rimel ya da diğer adıyla maskara göz güzelliğine noktayı koyan, makyajın önemli bir etabı ve tamamlayıcısıdır. Kolay görünse de göze maskara uygularken bilinmesi gerekenler var. Bakalım bunların ne kadarını doğru olarak biliyorsunuz. İşte muhteşem maskara için doğrular!
Rimel profesyonel makyajın olmazsa olmazıdır. Bu yüzden kaliteli bir maskara edinin Profesyonel Makyöz Nurgül Kolukırık ve diğer Makyaj uzmanlarının ortak fikri, başka hiçbir makyaj malzemesi uygulamadan tek seçim hakkınız olduğu durumlarda maskarayı seçmenizdir. Ancak işin büyüsüne kapılıp maskarayı fazla kaçırmak da çok sık yapılan bir hatadır.
Ne yazık ki fazla Rimel kullanmak, pullanmasına neden olması, akması riskini artıracağı gibi kirpiklerin sert ve biçimsiz durmasına da neden olabilir. Ayrıca, kirpiklerin taşıyabilecekleri ağırlık da fazla olmadığından, aşırı maskara sürüldüğünde kirpikler kırılabilir. Unutmayın: Rimelden ağırlaşmış kirpikler hiç bir zaman uzun, kalın ve güzel görünmez.
Rimeli uygulamadan önce kirpiğinize kıvrım kazandıran aparatların kullanımı da birçok kadının işini kolaylaştırır. Daha uzun ve gür gözüken daha fark edilebilir kirpikler her kadının rüyasıdır. Kirpik kıvırmak için kullanılan bu aparatların kullanımı sırasında dikkat edilmesi gereken şeyler,
Kirpiklerin doğal görünmemesine neden olacak kadar sert bir açı değil daha hafif, doğal bir açının hedeflenmesidir.
Kirpik kıvırma aparatlarının yanlış kullanımı kirpiklerin çekilip kırılmasına neden olabilir.
Eğer bu aparatı mutlaka kullanmanız gerekiyorsa, daima maskaradan önce uygulayın; yoksa kırık veya garip bir şekilde kıvrılmış kirpikleriniz olur.
kryolan Rimeller Rimel Nasıl Sürülür
Kryolan Rimel
En iyi kirpik kıvırma aparatları, kirpiği korumak için bir tarafı süngerli olanlardır. Unutmayın,  hafif ve eşit bir baskıyla kirpiklerinizi aparata sıkıştırıp birkaç saniye sonra aparatı açmalısınız.

Rimel Çeşitleri

waterproof yani suya dayanıklı
ve water-soluble yani suda eriyen. İyi bir maskara dağılmamalı, pulcuklara ayrılmamalı ve birikmemelidir. Eğer bu tür şikâyetleriniz varsa, bu kesinlikle maskaranın iyi olmadığı işaretidir İyi bir Rimelin pahalı bir maskara olması da gerekmez. Kimi zaman ucuza alınmış bir Rimelin kolay kullanımı, performansı ve hatta kalitesi sizi şaşırtabilir.
Suya dayanıklı Rimeller: Bu tür Rimelleri temizlenirken size sorun çıkarabilir; temizlemek için göz çevresini daha sert bir şekilde çekiştirip silmek zorunda kalırsınız. Bu da cildin ve kirpik diplerinin tahriş olmasına ve kirpiklerin düşmesine neden olabilir. Havuza girerken hafif bir makyajınızın olmasını istemek veya düğünde gözyaşlarınızı tutamayıp ağladığınız zaman makyajınızın akmayacağından emin olmak elbette hakkınız. Bu nedenle suya dayanıklı maskaralar belli durumlarda kullanılmak şartıyla çok kullanışlıdır. Ancak bu türRimeli günlük olarak tercih etmemek, uzun dönemde yararınıza olacaktır.
Bu arada suya dayanıklı olması tam olarak bu Rimelin dağılmayacağı anlamına da gelmez: cildinizin doğal yağı veya kullandığınız nemlendiricilerin içinde bulunabilecek yumuşatıcı ajanlar ( emollients ) bu tür maskaranın dağılmasına neden olabilir.
Suda eriyen cinste maskaralar: Bunlar da (tam tersi olması gerekirken) suyla kolay temizlenmezler. Ancak bu sorunun dışında günlük kullanım için çok daha uygundurlar.
Rimeli Sürerken alt kirpiklerinizden başlayın. Rimeli kirpiklerinize paralel tutarak kirpik diplerinden dışa doğru uygulayın. Bu tekniğin aynını üst kirpiklerde kirpik diplerinden yukarı doğru maskara sürerek uygulayın. Yanınızda veya çantanızda temiz bir Rimel fırçası bulundurursanız Rimel sürerken kirpiklerinizde oluşabilecek fazlalıkları kolayca temizleyebilir tel tel ayırabilirsiniz.
Rimel sürerken göz kapaklarınıza bulaştırdığınız oluyor mu? Tamamen kuruyuncaya kadar sabredin. Sonra bir pamuk veya süngerle hafifçe silin. Çok daha kolay çıktığını fark edeceksiniz. Ama mutlaka bulaşmış lekenin tümünün iyice çıkmasına dikkat edin. Rimel kalıntıları sizi özensiz ve kirli gösterebilir







<a href="http://www.bloglovin.com/blog/6834753/?claim=e7wxkh4p3vh">Follow my blog with Bloglovin</a>

2 yorum:

  1. ayyyy kadının gözüne bayıldımmmmm. ayrıca çok yararlı bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil